Rozanne » Specials » Koolhydraatarm dieten

Koolhydraatarm dieet & recepten

Koolhydraatarm dieet & recepten In je dagelijkse voedingspatroon zitten veel producten waar te veel koolhydraten in zitten. Als je niet op je dagelijkse koolhydraat-inname let zul je dus nauwelijks afvallen.

Hoeveel koolhydraten mag ik op een dag om af te vallen?

 • Mensen met geen tot lichte inspanningen: 20-40 gram koolhydraten per dag
 • Mensen die een aantal keer per week sporten: 40-60 gram koolhydraten per dag
 • Mensen die krachttraining of andere zware lichamelijke inspanningen doen: 100-150gr koolhydraten per dag

Uiteraard is het aantal koolhydraten per dag aan te passen. Ook is ieder lichaam anders, waardoor de ene persoon meer kan hebben dan de ander. Voor goed advies kun je altijd contact opnemen met een diëtiste en een speciaal aangepast dieet laten samenstellen.

Waar kan ik mijn dagelijks aantal koolhydraten bijhouden?

Dit kan met een heel gemakkelijke app, genaamd 'Fatsecret'. Deze is zowel voor de iPhone als de Android te downloaden. Je dient van tevoren een gratis account aan te maken voor je de app kan gebruiken. Met je inloggegevens kun je ook op de website zelf inloggen om je eetdagboek bij te houden. De gegevens worden automatisch gesynchroniseerd van je smartphone naar je pc en andersom. Natuurlijk bestaan er ook veel andere app's waarbij je een eetdagboek kan bijhouden.

Hoeveel gewicht kan je per week verliezen?

Je kan met het koolhydraatarm dieet wel tot 2 kilo per week verliezen.

Gezonde koolhydaatarme producten

 • Noten, zaden en pitten
 • Vis, vlees, ei en gevogelte
 • Groente en (bepaald soort) fruit
 • Natuurlijke oliën
 • Peulvruchten en kiemen van groente en zaden
 • Kruiden en specerijen
Dieet: Snel afvallen met het koolhydraatarm dieet

Dieet: Snel afvallen met het koolhydraatarm dieet

De trend van tegenwoordig. Het koolhydraatarm dieet. Een ideaal dieet voor mensen die het altijd moeilijk hebben gevonden om het diëten vol te houden en elke keer weer smachten naar lekker eten.
Koolhydraatarme havermout appel-banaan muffins

Koolhydraatarme havermout appel-banaan muffins

Deze havermout muffins zijn een echte favoriet! Bevatten geen suikers en zijn al zoetig van zichzelf door de banaan en appel wat er in verwerkt zit. Lekker om als ontbijt te eten.
Koolhydraatarme groentenmuffins

Koolhydraatarme groentenmuffins

Lekkere groentenmuffins waarbij je zelf kan bepalen welke groenten je er in wilt hebben. Makkelijk en snel te bereiden met dit recept. Een echte aanrader!
Koolhydraatarme eiersalade

Koolhydraatarme eiersalade

Deze zelfgemaakte eiersalade is echt een aanrader! Als je dit hebt geproefd, wil je niet anders meer. Eiersalades uit de supermarkt zitten vol met slechte E-nummers en koolhydraten. Dit recept is zond…
Gezonde volkorenpasta met Sugocasasaus

Gezonde volkorenpasta met Sugocasasaus

Een recept voor een gezonde pasta. Makkelijk en snel te bereiden. Het is niet heel koolhydraatarm maar als je dit recept vergelijkt met andere pastarecepten bevat dit recept per portie veel minder gra…
Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel

Koolhydraatarm: Romige kip-kalkoengehakt ovenschotel

Als je van kaas houdt dan is dit recept echt iets voor jou. Met heerlijke ingrediënten zet je dan natuurlijk ook een heerlijke maaltijd op tafel! Een makkelijk en snel recept.
Koolhydraatarm: romige kip met courgette

Koolhydraatarm: romige kip met courgette

Een heerlijk romig recept en zeker een aanrader. Een recept waar je je vingers bij aflikt en makkelijk voor als je een snel gerecht wilt maken, maar wat toch gezond (koolhydraatarm) is.
Koolhydraatarme pizza

Koolhydraatarme pizza

Pizza is heerlijk, maar erg koolhydraatrijk in verband met de bodem. Nu bestaat er ook een koolhydraatarme pizza die je heel gemakkelijk zelf kunt maken! Dit recept is voor 2 pizza's en voor 4 persone…
Koolhydraatarme groenten ovenschotel

Koolhydraatarme groenten ovenschotel

Een overheerlijk koolhydraatarm recept voor 4 personen wat gemakkelijk te bereiden is. Een recept met veel verschillende groentes door elkaar, met als afmaker een lekkere laag geraspte kaas.
Koolhydraatarme banaan-havermout muffins

Koolhydraatarme banaan-havermout muffins

Dit is een heerlijk recept voor een gezond en koolhydraatarm tussendoortje. Dit recept is goed voor 10 muffins. Je kan het als tussendoortje, maar ook als ontbijt eten. Het betreft een recept zonder s…
Koolhydraatarme ricottaquiche met rucola

Koolhydraatarme ricottaquiche met rucola

Een heerlijk romig recept. Makkelijk en snel te bereiden. Je kunt het eten als lunch, maar ook als diner. Je kunt het zowel warm als koud eten.
Gepubliceerd door Rozanne op 04-08-2014, laatst gewijzigd op 14-04-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 422737, Pixabay
 • http://www.jasperalblas.nl/koolhydraatarm-dieet-recepten/